Çene Estetiği
Çenede gelişimsel problemler ya da travmalara bağlı olarak çeşitli şekil bozuklukları meydana gelebilmektedir. Bazen bu bozukluklara diş problemleri de eklenebilir.
Çenedeki şekil bozuklukları ısırma ve çiğnemede bozukluklara yol açarak, estetik sorunların yanında sağlık problemlerine de neden olmaktadır.
Ortognatik cerrahi ile çene yapısı hem fonksiyonel hem de estetik olarak düzeltilmektedir. Böylece hastanın çiğneme, yemek yeme, konuşma ve nefes sorunları düzelirken, kendine güveni de artmaktadır.
Medient KBB Merkezi’nde alt çenenin öne alınması operasyonu başarıyla yapılmaktadır.
ALT ÇENE AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Alt çene ameliyatları genel anestezi ile gerçekleştirilir. Ağız içinden yapılan bir insizyonla içeri girilir. Yerleştirilecek silikon implant için bir cep oluşturulur ve implant burada uygun noktaya yerleştirilir. İnsizyon kapatılarak operasyon sonlandırılır. Ameliyat süresi ortalama 1.5 saattir. İnsizyon ağız içinden yapıldığı için ameliyat izi kalmaz. Hasta aynı gün evine dönebilir.
ALT ÇENE AMELİYATI SONRASI
Ameliyattan sonraki ilk 24 saat hastanın yanında birinin olması önerilir.
Ameliyattan sonraki bir hafta boyunca sadece yumuşak, sıvı gıda ile beslenilmeli ve çiğneme hareketlerinden kaçınılmalıdır. Sonrasında katı gıdalara kademeli şekilde yavaş yavaş geçilebilir.
Günlük yaşama ameliyattan bir hafta 4-5 gün sonra dönülebilir.
Ağrı olması durumunda ağrı kesici ve kas gevşeticiler kullanılabilir.
Operasyondan 3-4 gün sonra dikişler alınabilir.
İlk 7-10 gün boyunca ödem ve şişlik olması normaldir. Çene-boyun elastik bandaj kullanımı bu durumun düzelmesini hızlandırır.
Dişler fırçalanabilir ancak ilk iki hafta yumuşak fırçalar kullanılmalıdır.
Çene travmalardan korunmalıdır.