Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri

Yüz bölgesi kasları ve cildi, vücudun diğer bölgelerinden farklı olarak, hem ifade şeklimizi belirlemede, duygu durum göstergesi olarak , iletişim, beslenme ve solunum gibi bütün hayati fonksiyonlarıda içine alan hareketleri yapan bölge olması nedeniyle, birçok mimik hareketlerini içeren oldukça işlevsel kas özelliklerine sahiptir.

Bu kadar birbirinden farklı ve birbirini destekleyen kas hareketleri yıllar geçtikçe yüz bölgesinde istenmeyen yaşlanma belirtilerine neden olabilir. Cildin canlılığı, nemi, güçlü duruşu iklim şartları ve yaşam koşulları ile de birleşince, yüz bölgesindeki etkiler çok daha belirgin şekilde kendini gösterir.

Mezoterapi bu noktada, hem yıpranma olmamış ciltleri korumak amaçlı, hemde yıpranmaya başlamış ciltlerde geriye dönüş ve bu süreci durdurma amaçlı kullanılan enfes bir destek tedavi yöntemidir. Son dönemlerde uygulama alanlarının genişlemesiyle beraber çok daha geniş sahalar elde edilmiş ve mezoterapi etkinliği artırıcı yeni karışımlar geliştirilmiştir.

Mantık olarak şöyle düşünülebilir; ağızdan alınıp vücudun herhangi bir yerine etki etmesini istediğimiz bir ilacı, direk uygulama yerine çok ince iğnelerle enjekte ederek, hem ilacı tam isabet noktasına göndermek, hemde gereksi derecede fazla ilaç kullanmaktan kaçınmak.

Mezoterapi ilk olarak 1950 ler de kullanılmaya başlanmış bir tedavi metodudur. Son yıllarda kozmetik uygulamada oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Mezoterapi, sorunlu bölgede derinin orta katına mikro iğneler aracılığıyla bazı ilaçların enjeksiyonu demektir. Bu amaçla deri problemine uygun olarak hiyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller, amino asitler ve diğer malzemelerle özel ilaç kokteylleri hazırlanır. Bu maddelerin doğrudan cilde verilmesi deride kollajen ve elastin sentezini artırır, cildin yenilenmesine neden olur.

Mezoterapi nasıl etki göstermektedir?

Ağızdan alınan ilaçlar, ayrıca kas veya damar içine olan enjeksiyonlar hedef organa yeterli miktarlarda gidip yetmiyor. Bazıları parçalanıp vücuttan atılır. Belirtilen yollarla alınan ilaçlar diğer organları da bir ölçüde etkileyerek istenmeyen yan etkiler ortaya çıkarabilir. Mezoterapide düşük dozda ilaçlarla yüksek etki hedefleniyor ve hiçbir sistemik ek etki görülmemesi çok önemli bir avantajdır.

Mezoterapi nasıl uygulanır?

Mezoterapi uygulaması oldukça ince iğneler ile cilt altına enjekte edilerek uygulanır, bu uygulama yapılmadan önce lokal anestezik kremler ile ciltte uygulama sahası uyuşturulur, buz uygulaması ile cilt sakinleştirilir ve sonrasında antiseptik solüsyonlar ile uygulama sahası temiz bir hale getirildikten sonra yaklaşık 15 dk lık bir uygulama ile tamamlanır. Bu seanslar genelde uygulama yerindeki problemlere göre değişmekle beraber, ortalama 3 seans şeklinde tekrar edilir. Uygulama sonrasında kişi, herhangi bir kısıtlama olmaksızın hemen günlük hayatına dönebilir. Ağrı sızı minimal derecede olur ve sonrasında genelde istenmeyen bir etki görülmez.

Mezoterapi hangi bölgelere uygulanır?

  • Saç güçlendirilmesi, saç dökülmelerinin önlenmesi
  • Cildin gençleştirilmesi, cilde nem ve parlaklık kazandırılması, ince kırışıklıkların yok edilmesi
  • Lekelerin renginin açılması
  • Gözaltı gölgelenmelerinin tedavisi
  • Travma veya operasyon izlerinin giderilmesi
  • Hiçbir hastalığı olmayıp, tamamen cildi koruyucu amaçlı yapılması

Mezoterapi kimlere uygulanmaz?

  • Hamileler
  • Emzirenler
  • Vücut direncini düşüren ilaç kullananlar

Mezoterapi uygulaması özellikle cildin daha canlı ve berrak görünebilmesi amacıyla uygulanan son dönem en etkili işlemlerden birisidir. Hiçbir istenmeyen etkinin olmaması ve ameliyatsız gerçekleştirilmesi, aynı zamanda günlük hayata hemen dönülmesi nedeniyle oldukça revaçta bir uygulamadır.

KBB Uzmanı
Op. Dr. Muhammed YANILMAZ
RANDEVU AL
KBB Uzmanı

Konu Başlıkları

Bu sayımızda yer alan içerikleri sitemiz üzerinden de okuyabilirsiniz. Konu başlıklarımız aşağıdaki gibidir.

Vestibüler Rahatsızlıklar

Vestibüler Rahatsızlıklar

Baş dönmesi ile kendini gösteren hastalıkların ayırıcı tanısı ve tedavisi KBB Hastalıkları uzmanı tarafından otolojik muayene ve laboratuvar testleri ile gerçekleştirilebilir.
Rinoplasti nasıl yapılır?

Rinoplasti nasıl yapılır?

Rinoplasti; en kısa tanımıyla burnun yeniden şekillendirilmesi demektir. Rinoplasti hastalarının bazıları aşırı realistik, bazıları aşırı hayalperest olabildiği için yapılan işlemi tıbbi terimlere girmeden basitçe tarif etmek gerekir.
Burun estetiğinde yüz tipine uygun buruna nasıl karar verilir?

Burun estetiğinde yüz tipine uygun buruna nasıl karar verilir?

Buruna şekil verirken, profil görüntüsünü etkileyen bazı temel oran ve açılar bulunur.
Miringoplasti ameliyatı nedir?

Miringoplasti ameliyatı nedir?

Kulak zarı delikleri doğru teknikler ve materyaller kullanılarak başarıyla kapanabilir.
Otoplasti

Otoplasti

Otoplasti, kulak kıkırdağına daha anatomik ve daha doğal şekil vermeyi hedefleyen bir ameliyattır.
Tinnitus

Tinnitus

Pek çok kimse hayatında en az bir defa kulak çınlaması yaşamıştır.
Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri

Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri

Mezoterapi uygulaması özellikle cildin daha canlı ve berrak görünebilmesi amacıyla son dönemlerde uygulanan en etkili işlemlerden birisidir.
Şu anda bu konuyu okumaktasınız.
Sağlık Sistemimiz Covid-19 Salgınına Direnirken!

Sağlık Sistemimiz Covid-19 Salgınına Direnirken!

Hiç beklemediğimiz, belki korku filmlerinde gördüğümüzde ‘bu kadar da olmaz’ dediğimiz bir sürecin içerisindeyiz. Bir salgın bütün ezberimizi bozdu.